The Classic Frogs

Class Frogs foto DSC_1589

website: http://www.de-kickers.com/koren.php/classicfrogs

Aantal koorleden:

Samenstelling: Gemengd

Genre: variërend van musicals tot klassiek

Dirigent: Lorenzo Papolo

Een jeugdige groep zangers en zangeressen uit Purmerend van 15-25 jaar, dat zijn de Classic Frogs. Velen zingen al van kleins af aan bij één van de kinderkoren van Muziekschool Waterland in Purmerend en zijn daarna doorgestroomd naar jeugdkoor de Classic Frogs om op hoog niveau te kunnen blijven zingen. De passie die zij allen voor  zingen hebben wordt geuit door regelmatig op te treden in binnen- en buitenland en hier hun uiteenlopende repertoire ten gehore te brengen. Van musical tot klassiek, van pop tot jazz, de Classic Frogs zijn van alle markten thuis. De Classic Frogs staan sinds 2009 onder de professionele leiding van dirigent Lorenzo Papolo.

Culturele uitstapjes, werkweekenden en koorfestivals dragen bij tot de ontwikkeling van het koor. Zo nam het deel aan het Europees Muziekfestival het Csiperó-festival in Kesckemét in Hongarije en behaalde het koor in de halve finale van het NKF te Hoorn een derde plaats. Daarbij ontving het koor ook een tweede prijs op het Europees Muziekfestival voor de jeugd in het Belgische Neerpelt. In 2013 waren zij in Bratislava, Slowakije, voor het International Youth Music Festival waar zij tevens een tweede prijs haalden. Daarnaast nemen de koren van Muziekschool Waterland ook het zangdeel in de balletproductie ‘Notenkraker en Muizenkoning’ van Het Nationaal Ballet voor hun rekening. Deze productie was in december 2015 weer te bewonderen in Het Muziektheater Amsterdam. Komend voorjaar neemt het koor deel aan het Saens Korenfestival en aan de halve finale van het Nederlands Koor Festival.

Repertoire voor 23 april:

Szello Zug – Lajos Bárdos
In pace – Orlando di Lasso
Fa una Canzona – Orazio Vecchi, arr. R. Robinsontd>

Lascia ch’io pianga – G.F. Händel
Het Lied van Isabella – Henk Badings
Parting Glass – Traditional
Hej, Igazitsad – Lajos Bárdosl

 

Het  jeugdkoor repeteert iedere vrijdagavond in Muziekschool Waterland aan de Geulenstraat in Purmerend. Om toegelaten te worden is auditie verplicht.

Wilt u meer weten van het jeugdkoor: bel Muziekschool Waterland, tel. 0299 427812 of mail naar: classicfrogs@hotmail.com

Class frogs foto 2 DSC_1587

EDIT

Om te delen: