Mannenkoor De Eendracht

website: http://www.wmkeendracht.nl/

Aantal koorleden: 40

Samenstelling: Heren

Genre: Mannenkoor

Het Wormer Mannenkoor de Eendracht bestaat al sinds 1937.

Begonnen als koor van de papierfabriek van Gelder en een aantal jaren later na het faillissement van de papierfabriek van Gelder omgedoopt tot Wormer Mannenkoor de Eendracht. Het vierstemmig koor zingt voornamelijk klassiek repertoire uit allerlei landen en van diverse componisten, maar waagt zich zo nu en dan ook aan wat modernere stukken. Onze dirigent, Jean Luc Vriend, weet het koor al geruime tijd, 18 jaar, te enthousiasmeren met zijn kundige leiding en inspirerende manier van repeteren en dirigeren. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de mannen de 70 jaar ruim overstijgt lukt het nog aardig om een mooi homogeen geluid ten gehore te brengen. Neemt echter niet weg dat het koor graag uitbreiding zou willen hebben binnen elke stempartij. Wij zijn dan ook naarstig op zoek naar mannen van middelbare leeftijd, die het leuk vinden om te zingen en op vrijdagavond eens wat anders willen doen dan voor de TV hangen na een drukke stressvolle werkweek. Want een ding weten de mannen van het koor zeer zeker:

ZINGEN ONTSTRESST!!!

 

Het koor doet dan ook graag mee met het Saens korenfestival en hoopt dat het een positieve bijdrage kan leveren aan de koorzang binnen Waterland en Wormerland.

En mocht u na het beluisteren van ons de neiging hebben eens bij ons te komen zingen, dan bent u van harte welkom op de vrijdagavond om 19.30uur in basisschool De Eendragt aan de Zandweg te Wormer.

 

Songs: Allegri! Beviam! (uit ‘Ernani’) – G. Verdi , Coro di schiavi Ebrei (uit ‘Nabucco’) – G. Verdi, Om än änglars språk jag talte… – E. Erling, Chor der Landleute (uit ‘Die verkaufte Braut’) – B. Smetana, Otsje Nasj, Down by the sally gardens – arr. J. L. Vriend

 

www.wmkeendracht.nl

 

 

Om te delen: