LORENZO_PAPOLO

CV  LORENZO PAPOLO

Dirigent DE KICKERS en CLASSIC FROGS

Lorenzo Papolo is afgestudeerd als dirigent aan het Conservatorium van Utrecht met eervolle vermelding.

Zijn klassieke zangstudie volgde hij bij Maria Rondèl .

Daarnaast voltooide hij ook nog zijn trompetstudie op hetzelfde conservatorium.

Hij is dirigent van zes koren, waaronder het beroemde Kinderkoor De Kickers waarmee hij met grote regelmaat optreed in producties van De Nederlandse Opera en het Nationale Ballet en het vervolgkoor op De Kickers: de Classic Frogs. Hij dirigeert hij inmiddels alweer zeven jaar bij de koren van Muziekschool Waterland. Met de selectiekoren heeft hij vele prijzen mogen winnen o.a. de Zilveren Medaille tijdens het Internationale Muziekfestival te Bratislava en de 2e prijs op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt, België.

Ook met andere koren is Lorenzo zeer succesvol. Hij dirigeert niet alleen klassieke muziek. Zijn Gospelkoor Get Together Again uit Velserbroek kent een geheel ander genre, dat tevens zeer gewaardeerd wordt. Bij het Gemengd koor Bellissimo uit Heemskerk legt Lorenzo zich vooral toe op de uitvoering van koordelen uit grote Opera’s en Missen.

Lorenzo’s eigen koor Vrouwen Ensemble Waterland richt zich met name op a capella werken voor vrouwenstemmen in een kleinere bezetting. Het tevens door hem geleide Kamerkoor Cantilene uit Katwijk is een vergevorderd ensemble dat a capella koorwerken zingt van Barok tot Hedendaagse composities. Bij gelegenheid treedt het ook soms met begeleiding op.

Op het Saens Korenfestival brengt het koor Classic Frogs een compleet a capella programma verdeeld over ruim vijf eeuwen koormuziek. Lorenzo hoopt zo te kunnen laten horen dat met name de diversiteit in de klassieke muziek een kolfje naar zijn hand is.

 

 

Om te delen: