Cantabile

website: Cantabile

Aantal koorleden: 20-25

Samenstelling: Gemengd

Op 2 september 1973 werd A Capellakoor Cantabile opgericht in Wormerveer. Sindsdien heeft Cantabile zich ontwikkeld tot een ensemble met een gevarieerd repertoire. De naam zegt het al: Cantabile zingt a capella. Haar kracht is gelegen in het afwisselende repertoire, variërend van stemmige klassieke werken van Renaissance en Barok tot moderne én vrolijke volksliedjes in meerstemmige bewerkingen. Het koor heeft zich een eigen plaats verworven in de rijke Zaanse koorcultuur. Cantabile organiseert zelf concerten en neemt op uitnodiging deel aan producties van derden. Daarnaast neemt zij deel aan festivals en concoursen. Jaarlijks vindt een studiedag plaats om de kwaliteit en klankkleur van het koor verder te ontwikkelen. Margreeth van Vlierden-Ofman is sinds 1994 als dirigent verbonden aan Cantabile. Haar repertoirekeuze, enthousiasme en deskundigheid vormen een belangrijke inspiratiebron voor de koorleden.

Zin in zingen? Welkom op onze repetities op woensdagavond. Cantabile zoekt versterking bij de sopranen, tenoren en bassen. U kunt vrijblijvend 6x mee repeteren.

 

Songs: Margot, labourez les vignes, Soir d’octobre, ,She’s like the swallow, O Happy Eyes, Chorus of spirits, Bogorodîtse Dêvo, raduisya, Jnjen tsewa jti gna,,Italian Salad

 

www.cantabilezaantad.nl

Om te delen: