Chemistry

Chemistry

website: www.vrouwenkoorchemistry.nl

Aantal koorleden: 35

Samenstelling: Dames

Genre: Pop

Dirigent: Marjan Politiek

Pianist: Inga Krüma

Het Zaanse vrouwenkoor Chemistry bestaat uit ca 35  enthousiaste leden en staat onder de bezielende leiding van dirigente Marjan Politiek. Marjan is een muzikale duizendpoot en zij weet bekende nummers zó te arrangeren dat deze zijn voorzien van een eigen ‘vleugje’ Chemistry.

We zingen voornamelijk Engelstalige nummers, maar soms ook in het Nederlands, Italiaans of Spaans. De muziekstijlen waarin we zingen variëren van klassiekers tot moderne popsongs en jazznummers, wat ons een royaal repertoire biedt. We zingen meerstemmig in de stemsoorten alt, mezzosopraan en sopraan.

De repetities verlopen in een ontspannen sfeer, naast kwaliteit is er ook ruimte voor gezelligheid.

Sinds januari 2017 wordt ons koor begeleid door Inga Krüma.

Zij is geboren in Letland en woont sinds 2010 in Nederland. In Letland heeft zij haar studie afgerond en haar master-degree in klassieke muziek behaald. ­
Vanaf 2012 is zij pianiste van het koor Da Capo in de Odulphuskerk ( Assendelft) en sinds 2014 pianiste / organist van het Gemengde koor in de Jozefkerk ( Zaandam).
Inga heeft niet alleen interesse in klassieke of kerk muziek, maar ook in popmuziek en Jazz.
Vandaar dat zij met veel plezier ook vanaf 2017 de pianobegeleiding van Vrouwenkoor Chemistry verzorgt.

Na 4 succesvolle jaren het Saens korenfestival georganiseerd te hebben, gaan wij nu VOL voor de 5e versie.  Deze vind plaats op 2 november 2019. Zodra wij meer informatie hebben, zullen wij dit op deze website bekend maken. 

Kom vooral kijken en zou u ons willen komen versterken, neemt u dan contact op met ons door te mailen naar paula.eggers@live.nl.

 

Om te delen: